lauantai 18. tammikuuta 2020

Joulusomistuksen purkutöitä

Joulu meni jo...

Joulusomistuksen purkutöitä

Joulusesongin somistus Naantalin Kylpylässä on esillä isänpäivästä loppiaiseen asti. Heti loppiaisen jälkeen aloitin joulusomistusten purkamisen ja joulukoristeiden varastoinnin. 

Joulukuusista puretaan ensimmäisenä koristeet ja valot. Koristeet lajitellaan ja pakataan pahvilaatikoihin. Tekokuuset puretaan ja pakataan omiin säilytyslaatikoihin, joissa on myös kuusen jalka ja valot. Pahvilaatikoiden päälle merkitään selkeästi mitä laatikko sisältää ja missä koristeita on käytetty. Joulusomistusta rakentaessa kaikki koristeet on kuvattu ja tallennettu Pinterestiin. Koska nämä kuvat ovat yrityksemme työväline, joulusomistuskansio Pinterest-tililäni on yksityinen. Systemaattinen varastointi ja kuvien dokumentointi helpottaa ensi vuoden somistuksen suunnittelua, budjetointia ja rakentamista merkittävästi. 

Pahvilaatikon päällä merkintä sisällöstä.
Merkintä pahvilaatikon päällä
Kuusen pallot lajiteltuna omiin pusseihin koon ja värin mukaan.
Koristeet lajiteltuna koon ja värin mukaan 
Kuusen osat puretaan järjestyksessä ja varastoidaan merkittyihin laatikoihin.
Tekokuusen osat menossa pahvilaatikoihin varastointia varten.
Pääaulan ison kuusen purkaminen ei onnistu yksin, ja sainkin apuja kokousisännältä ja huoltomieheltä. Kuusi on useammassa osassa ja valojen sähköjohdot ovat kuusen sisällä kiinni muuntajissa. Aluksi irroitetaan sähköjohdot seinästä ja sen jälkeen yksittäiset valojen johdot muuntajista latvasta ja seuraava jatko-osasta. Tämän jälkeen jäljelle jää metallinen runko, jossa yksittäiset oksat ovat kiinni rungon ympäri. Ennen oksan irroitusta pitää irrottaa johto muuntajasta ja tämän jälkeen osat irroitellaan yksi kerrallaan ja pakataan merkittyihin pahvilaatikoihin käänteisessä numerojärjestyksessä 5 -> 1.
Kun kuusi seuraavan kerran kootaan ensi jouluna, aloitetaan laatikosta numero 1. 

Viimeiseksi jää metallinen runko, joka puretaan osiin ja siirretään varastoon. Tarkempia yksityiskohtia tästä massivisen kokoisesta kuusesta ja sen rakenteesta voit lukea aikaisemmasta blogipostauksestani Kuinka rakentaa joulukuusi? 

Kun purkutyöt on tehty ja laatikot viety varastoon, jäljelle jää loppusiivous ja imurointi sekä  aulan kalusteiden ja flyygelin paikoilleen sijoittelu. Purkutyöt teimme aikaisin aamulla, jolloin asiakasvirta aulassa on vähäistä. Kaiken kaikkiaan tämän joulukuusen purkuun ja varastointiin käytin n. 3 tuntia. 

Joulukoristeet pahvilaatikoissa varastoituna ensi joulua varten.
Joulukoristeet varastossa
Joulukuusia kylpylässä oli esillä ison kuusen lisäksi seitsemän. Näiden purkamiseen aikaa kului kahden työpäivän verran. Kahvilan korokkeen joulukuusen tilalle omalle paikalleen palautimme Spa Mantan patsaan, joka vaati pientä pintapuhdistusta varaston pölyistä. 

Varaston pölyt puhdistetaan patsaan pinnalta vedellä ja nihkeällä liinalla.
Spa Mantan puhdistusoperaatio 
Ravintola Snickarissa joulukuusi oli aikaisempien vuosien tapaan oikea. Pihtakuusi oli säilynyt viileässä hyvin, havunneulasia ei ollut pudonnut juurikaan vaikka kuusi oli koristeltuna paikoilaan yli kuukauden! Poistin kuusesta koristeet ja valot, sen jälkeen leikkasin oksaleikkurilla oksat yksitellen pois. Oksat jäteastiaan ja oksaton runko olikin helppo kantaa ulos roskaamatta koko ravintolaa. Kuusen jalan ja koristeet vein varastoon ja jäljellä olikin vielä loppusiivous. 

Snickarin joulukuusen purkua
Le Soleil Ravintolassa joulupallojen tilalle lasihurrikaaneihin vaihdettiin tekohedelmiä ja buffetpöydän leipälaatikosta poistettiin tekohavut. Nämä somistustarpeet löytyivät kylpylän ehtymättömästä somistusvarastosta nollabudjetilla. Oikeat hedelmät pilaantuvat nopeasti ja siksi tekohedelmien käyttö on perusteltua ja edullisempaa kuin aitojen käyttäminen, nämä omenat ja mandariinit ovat vielä melko aidon näköisiä.

Buffetpöydän somisteena tekohedelmiä ja leipiä.
Buffetpöydän somisteita
Kahvilan vitriinin päälle lasimaljoihin laitoin ajankohtaan paremmin sopivia somisteita, kuten kuivattuja hedelmiä, grissinejä ja pähkinöitä. 

Lasimaljoissa kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja grissinejä.
Cafe Roman somisteet
Joulun somisteet alkaa olla melkeinpä purettu, viimeiset kausivalot jäävät vielä toistaiseksi paikoilleen, onhan alkutalvi vuoden pimeintä aikaa. Seuraava teemasomistus keväällä on ystävänpäivä, jonka suunnittelu on jo aloitettu. 

Sisältää kaupallisia linkkejä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti