tiistai 10. joulukuuta 2019

Joulusomistus osa 2

Joulusomistus jatkuu


Naantalin Vanha Kaupunki

Ravintola Snickari ja Naantalin Kaivohuone kuuluvat Sunborn Saga Oyn ravintoloihin. Molemmat ravintolat sijaitsevat Naantalin Vanhassa Kaupungissa. 

Naantalin Kaivohuone

Naantalin Kaivohuone palvelee lähinnä kesäaikana, mutta tänä vuonna Kaivohuoneella järjestettiin Visit Naantalin toimesta Uuden Muotoilun Pikkujoulumarket-tapahtuma. 

Koska muita tapahtumia ei joulun aikaan ole, joulusomistus hoituu yksinkertaisesti ikkunatähdillä. Ikkunoita Kaivohuoneella on sekä meren että puiston puolella. Tähdet oli varastoituna kokoamattomina, joten ensin kaikki 19 tähteä koottiin ja tarkistettiin että lamput toimivat. Tähtien ripustukseen käytimme nauloja ja vasaraa, pistorasiat on kätevästi ikkunoiden alapuolella, joten jatkojohtoja ei tarvinnut käyttää. Valkoiset johdot vedettiin alas ikkunan karmia pitkin ja johdot kääräistiin siistiin nippuun läpikuultavan teipin avulla. Aikaa näiden valojen kasaukseen ja asennukseen meni noin 6 tuntia. 

Ikean 2018-malliston valaistu paperitähti
Paperitähti valoineen

Naantalin Kaivohuoneen jouluvalaistus
Paperitähdet Kaivohuoneen ikkunalla

Ravintola Snickari

Ravintola on avoinna lähes ympäri vuoden ja vuosi päättyy joulukuussa Snickarin joululounaisiin. Joulusomistusta varten Snickariin ei tänä vuonna hankittu uusia koristeita eikä valoja, koristeet ja valot löytyivät varastojen kätköistä. Samalla kertaa varastot siivottiin, rikkinäiset koristeet heitettiin pois ja koristeista tehtiin inventaario. Kokonaisuudessaan somistusprojekti Snickarissa vei kaksi työpäivää.

Snickarin somisteet:
  • valokranssit
  • pieniä joulukuusia
  • puisia lyhtyjä
  • tuikkuastiota
  • metallinen joulujuna tonttunukkeineen
  • oikea joulukuusi, jossa valkoiset pallokoristeet, karkkikepit ja kuusenkynttilävalot
  • pöydissä punaiset maljakot, jossa tekokuusen oksia ja punaisia marjoja
Snickarin sisustus ja värimaailma on vaalea ja pelkistetty, myös joulusomistus haluttiin pitää yksinkertaisena. Pääväreinä valkoinen, vihreä ja vähän punaista. 

Terassi on merelle päin ja ikkunoihin asennettiin somistusneulojen avulla kevyet metalliset valokranssit. 

Kuparin sävyiset metalliset valokranssit Snickarin terassilla.
Metalliset valokranssit
Ikkunoihin valokransseja asennettiin 8 kpl, yksi ylimääräinen kranssi päätyi ravintolan eteisaulan peiliin. 

Snickarin eteisessä valokranssin valot kertautuvat peilin kautta.
Snickarin eteisaula
Ikkunalaudoille, takan reunukselle ja tiskeille aseteltiin pieniä joulukuusia. Näitä löytyi laatikoista pari kymmentä. Kuusen oksat suoristettiin ja kuusista otettiin pois jo pahasti pölyyntyneet ja virttyneet satiininauhat. 

Ravintolan eteisaulan ikkunalaudoilla on pieniä joulukuusia.
Snickarin eteinen

Pieniä joulukuusia ravintolan tiskeillä, takan reunustalla ja ikkunalaudoilla
Joulukuusia
Paras löytö varaston uumenista oli ehdottomasti joulujuna ja sen mukana matkustavat joulutontut. Joulutontut ovat vuosia kuuluneet Snickarin jouluun: tämä kokonaisuus on hauska ja värikäs ja se pääsi ravintolan paraatipaikalle baaritiskille. 

Tontut matkustaa joulujunalla
Snickarin tontut matkustaa
Tontuista yksi pariskunta pääsee tänä vuonna joulumatkalle Sunborn Groupin muihin toimipisteisiin. Naantali Span IG-tilillä seurataan tonttupariskunnan seikkailua joulukuun alusta aina jouluun asti Tonttukalenterissa #elfontheshelf tunnisteella. Tämän joulukamppanjan takana on Sunbornin Somelähettiläät ja mediatoimisto Pramedia

Tonttu tähyää ikkunasta onko Sunborn Groupilla kilttejä lapsia.
Tonttu tähyilee ikkunasta
Joulusomistus on laitetettu paikoilleen jo marraskuun puolella, mutta oikea joulukuusi tuodaan ravintolaan ja koristellaan vasta päivää ennen joululounaiden alkua. Ihan oikea joulukuusi tuo ravintolaan perinteisen joulun tunnelman ja tuoksun, onhan ravintolassa tarjolla myös ne perinteiset jouluherkut.

Aidon joulukuusen koristeena on valkoisia joulupalloja ja syötäviä karkkikeppejä.
Snickarin oikea joulukuusi koristeineen

Pöytäasetelmassa on tekokuusen oksia ja punaisia marjoja punaisessa lasimaljakossa.
Pöytäasetelma Snickarin joululounaalla
Joulu alkaa olla lähellä ja sitä myöden somistukset loppusuoralla. Kuvat on tallennettu Pinterestiin ja annettu budjetti alittui. Pian voidaankin jo aloittaa ensi vuoden joulusomistusten suunnitelmat.

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti