torstai 23. huhtikuuta 2020

Pop Up-kaupan mallinnus Sketchupilla

Mitkä on tunnelmat?

Hikeä, kyyneleitä, turhautumista, toistoja, epäonnistumisia, vahinkoja, sattumanvaraisia onnistumisia, yrityksiä yrityksen jälkeen... lopputulema omasta mielestä kuitenkin ihan OK ensimmäiseksi mallinnukseksi ikinä. Aikaa tähän meni tunteja, en enää laskenut kuinka monta, mutta monta ! Google-haulla löysin ihan käteviä neuvoja, YouTube-videoista samoin. Ohjekirjasta selailin jotain kikkoja. Huomasin jossain vaiheessa, että puhuin myös koko ajan ääneen... Liekö höpöttäminen auttanut kun sain puserrettua edes tämän näköisen suunnitelman kasaan. 

Tunnelmat tällä hetkellä helpottuneet, mutta likimainkaan valmis ohjelman käyttäjä en ole vielä aikoihin. Olisi ehkä pitänyt aloittaa harjoittelu jollain helpommalla mallinnuksella...
Etänä opiskeltuna tämä oli haasteellista, näytön jaon seuraaminen ja oman pohjan tekeminen samanaikaisesti ei onnistu. 

Hempeä Pop Up Horninkadun kiinteistössä

Tämä mallinnus on Hempeä-yrityksen kuvitteellinen Pop Up-kauppa, jonka pohjana on Horninkadun kiinteistön pohjapiirros. Hempeä valmistaa Suomessa ekologisesta hampusta luotuja tekstiilejä makuuhuoneeseen, keittiöön, kylpyhuoneeseen ja lastenhuoneeseen. 

Valmiissa mallinnuksessa mittasuhteet on oikeat (huonekorkeus, ovien korkeus ja leveys), kalusteet koostuvat kolmen myyntipöydän ryhmästä, kahdesta matalasta hyllystä ja pitkälle seinälle sijoitetuista kuudesta korkeasta hyllystä. Lattiamateriaaliksi valittu puu, seinät on valkoiset, kahdelle seinälle sijoitettu Hempeä-logo tarrana ja kahdella seinällä isot ALE-taulut. Kalusteet Ikean mallistoa ja ne on ladattu 3D-kaupasta. Mittailin myös kalusteiden välin, jotta pop up-myymälän kulkureitit pysyvät riittävän leveinä, väh. 1 metri. Sisäovien kummallakin puolella kulmissa avohyllyt. Oviin asennettu verhot estämään näkyvyys varastotilan puolelle. Myymälätilassa on myös viherkasveja.


Hempeä Pop Up 1

Hempeä Pop Up 2
Tämä postaus sisältää kaupallisia linkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti