maanantai 11. toukokuuta 2020

Sketchup-kurssi osa 2

Sketchup-kurssi jatkuu...

Sketchup-kurssi jatkuu ja toisen päivän tehtävänä oli luoda 3D-mallinnus toisesta kohteesta annetun pohjapiirroksen mukaan. Pohjapiirroksen pohjalta lähdettiinkin tällä kertaa seinien piirtämisestä ja pursottamisesta ja tästä lähtökohdasta aloitettiin myymälätilan suunnittelu. 
Leino Design Shopin kuvitteellinen liiketila 3d mallinuksena.
Leino Design Shopin kuvitteellinen Pop Up 3D, sisäänkäynti

Leino Design Shopin kuvitteellinen Pop Up 3D pitkältä sivuseinältä nähtynä.
Leino Design Shopin kuvitteellinen Pop Up 3D, pitkä sivuseinä

Leino Design Shop kuvitteellinen Pop Up 3D takaoven puolelta
Leino Design Shop kuvitteellinen Pop Up 3D, takaovi


Kuvitteellinen Pop Up-kauppa on tällä kertaa Leino Desing Shop Salolainen vuonna 2009 perustettu yritys valmistaa kalusteita, lyhtyjä ja piensisustustuotteita teräksestä ja alumiinista. 

Ensimmäiseen mallinnukseen verrattuna liiketilassa on paremmin otettu huomioon riittävän leveät kulkureitit, pöydät on aseteltu keskelle myymälätilaa. Matalien ikkunoiden edessä on matalammat hyllyt esim. lyhtyjen esillepanoon. Tilaa pehmentää korkeat viheristutukset, seinällä yrityksen logo heti sisäänkäyntiä vastapäätä. Koska myytävät tuotteet ovat metallia, kalusteet ovat ilmavat (Sketchup Warehouse / Ikea-mallisto). Myyntitiski on aseteltu tilaan niin että tiskin takaa on näköyhteys koko tilaan, sisäänkäynnille ja myös ulos ikkunoiden kautta. Kassapiste on sijoitettu myyntitiskin vasempaan reunaan ja pakkaustilaa on tiskillä riittävästi. Myyntitiskin vasemmalla puolella takaseinällä on plasma-tv, jossa voidaan esitellä mainosvideoita tuotteista. Lattiamateriaalina vaalea laatta, tehostevärinä kahdella seinällä on oliivinvihreä. Tässä mallinuksessa on myös ikkunat ja ulko-ovet sekä henkilö, joka antaa paremman vaikutelman mm. kalusteiden ja kulkureittien mittasuhteista. 
Myymälän pohjapiirros kalusteineen
Leino Design Shop pohjapiirros ja kalusteiden asettelu
Sivuleikkauskuvat kohteesta seuraavassa järjestyksessä: 
Sivuleikkauskuvat myymälätilasta ja liikkeen julkisivu

  1. Myymälätila etuovien suuntaan
  2. Myymälätila sisäänkäynniltä katsottuna
  3. Liiketilan julkisivu

Loppulauselma

Sketchup on ohjelma, jonka oppimiseen vaaditaan useita toistoja ja ainoastaan tekemällä mallinnuksia oppii tekniikan ja työskentelyä helpottavat kikat. 3D-kuva helpottaa tilan hahmottamista ja suunnittelun aikana värimaailman ja kalusteiden sijoittelun kanssa voi leikkiä loputtomasti. Ohjelman käytön koen aikaavieväksi, ainakin näin alkumetreillä, mutta harjoittelemalla yksinkertaisten mallinnusten tekemistä, rutiini tekemiseen varmasti helpottuu. Tosin nälkä kasvaa syödessä, onnistumisien myötä ohjelma vie mennessään. 

Sketchup-tutoriaaleja on kuitenkin verkko pullollaan, joten apua ongelmatilanteissa voi hakea vaikka Youtubesta. Sketchup-manuaalista saa hyvinkin yksityiskohtaiset ohjeet, mutta manuaali itsessään on niin laaja, että avun etsiminen sieltä on työlästä.

Tässä postauksessa esiintyvä mallinnus on palautettu arvosteltavaksi, joten odotellaan arvosanaa ja katsotaan miten pärjäsin...

Mallinnuskuvat siirrettynä LayOut-ohjelmaan tulostamista varten.
Mallinnus-kuvat LayOutista


Postaus sisältää kaupallisia linkkejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti