sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

My God...Sketchup

Sketchup 

Olin henkisesti varautunut tänä keväänä keskittymään sisällöntuottamiseen ja kuvausjärjestelyihin. Kuvausjärjestelyiden yhteydessä jo LightRoom sai hikipisarat nousemaan otsalle, mutta parin päivän treenaamisen jälkeen, homma alkoi luistaa ja kuvan käsittely sujuu jo ihan mallikkaasti. Luulin olevani LightRoomin kanssa epämukavuusalueella, kunnes opintoihin ui yllättäen SketchUp...

Lataus koneelle

Latauksen kanssa oli pieniä ongelmia, mutta Teamsin kautta etänä saatujen ohjeiden pohjalta ja useamman yrityksen jälkeen sain lopulta ladattua oikean Pro - ilmaisversion koneelle. Itselläni käytössä Windows-alusta.

Materiaalit

Sketchup on itselleni täysin vieras ja termistön haltuunotto ja ohjelmiston komennot tulee viemään aikaa. Käsikirja on laaja ja kun itse en ole kyseistä ohjelmaa käyttänyt, tulee tämän kanssa vietettyä tunti jos toinenkin, ellei jopa päiviä. Olen käynyt käsikirjaa sivu sivulta läpi ja hikipisaroita tihkuu otsalle entistä enemmän. Käsikirja antaa todella yksityskohtaiset ohjeet, mutta luulisin että käytännön harjoittelulla ja etäohjauksella pääsee parempiin tuloksiin. Henkilökohtaisesti kolmiuloitteisuus tuntuu hankalalta, olen tehnyt mm. keittiösuunnitelmia, joissa kalusteet tsuunnitellaan ensin pohjapiirrokseen ja vasta sen jälkeen ohjelma antaa mahdollisuuden tutkia suunnitelmaa 3D-mallinnuksella.

Tutustun vielä syvemmin myös Sketchup-akatemian materiaaliin, joka on siis luojan kiitos suomeksi.

YouTube-videoita aiheesta on runsaasti, haasteena se että useimmat on englanniksi:






Pelon sekaisin tuntein kohti ensimmäistä teoriapäivää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti