maanantai 10. helmikuuta 2020

Alennusmyynti myymälässä

Alennusmyynti alkaa

Alennusmyynti ja viestintä

Talvikauden alennusmyynnit alkoivat myymälässä heti joulun jälkeen. Alennusmyynnissä on naisten talvimallistot sekä pieni erä miesten vaatteita. Tuotteiden alennusprosentit ovat -30% - -50%. Hintalappuista vedetään tussilla yli alkuperäinen hinta ja esillepanohyllyt merkataan ALE-kyltein. 

Alennustuotteet ovat esillä brändettäin värimaailma huomioiden sillä aletuotteen esillepanon on oltava siisti, selkeä, virikkeellinen ja visuaalisesti houkutteleva. AIDA-periaate pätee myös alennusmyyntituotteiden esillepanoissa.

Uutuudet ovat esillä myymälän etuosassa, aletuotteet ovat yleensä sijoitettuna myymälän takaosaan: näin ollen alennusmyyntikylttien järkevä, siisti ja huomiota herättävä sijoittelu on ensi arvoisen tärkeää myynnin ja varastokierron tehostamiseksi.  

Myymäläviestinnän lisäksi alennusmyyntikampanja on näkyvissä Naantali Span Facebook-sivuilla, jossa julkaisu tavoitti 3397 henkilöä. 

Kyltit

Kyltit ovat mattalaminoituja ja aiempi toimintapa on ollut kiinnittää kyltti teipillä myymäläkalusteen sivuseinään. Tämä tapa ei ole kovin siistin näköinen, kyltit ovat usein eri korkeudella ja teipit vahingoittavat kyltin ja kalusteen pintaa, mitä useammin kylttejä käyttää. Kylttien siirtäminen ja poistaminen on aikaa vievää.

Kyltti myymäläkalusteessa
Alennuskyltti myymäläkalusteeseen teipattuna

Kylttien asettelu

Varastosta löytyi puiset telineet, johon erikokoiset laminoidut kyltit on helppo asettaa kapeaan hahloon. Alennuskylttejä on A6-, A5- ja A4-kokoisena. Myymäläkalusteiden hyllyjen korkeutta säätämällä erikokoiset kyltit on helppo sijoittaa ilmavasti esillepanohyllyille tuotteiden viereen. Kyltin FACE on suoraan kohti asiakasta ja ainakin yksi kyltti on asiakkaan silmänkorkeudella. 

Alennusmyynnit miesten osastolla
Holebrook Sweden Alennusmyynti Miehet
Naisten malliston alennusmyynnit
Holebrook Sweden Alennusmyynti Naiset

Tehokeinot

Telineessä olevaa kylttiä on helppo siirtää myös syvyyssuunnassa huomioiden myymäläkalusteen kohdevalaistus. Spottivalo tehostaa ale-viestintää, kun valo on suunnattu suoraan aleprosenttiin. 

Alekyltit myymäläkalusteessa ennen ja jälkeen
Alekylttien sijoittelu ennen ja valaistus huomioiden telineessä
Telineissä olevat kyltit on nopea vaihtaa aleprosentin muuttuessa. Kyltit on helposti poistettavissa, kun aletuotteet on myyty loppuun. Puisia kylttitelineitä voidaan käyttää myös muussa tuoteviestinnässä kuten brändien mainos- ja markkinointimateriaaleissa.

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti