keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Joulusomistus osa 1


Joulusomistus Naantalin Kylpylässä

Naantalin Kylpylä valmistautuu jouluun ja joulusomistus aloitetaan jo isänpäivän jälkeen. Ensimmäisessä postauksessa kerroin kuinka rakentaa joulukuusi, mutta tässä postauksessa näet miltä joulu kylpylässä näyttää, kun jouluun on enää 20 päivää...

Vastaanottoaula ja kahvila

Vastaanottoaula on tärkein alue joulusomistuksen kannalta, onhan se ensimmäinen paikka, johon asiakas taloon tullessaan astuu. Iso kuusi kiinnittää huomion heti pääoven vieressä, mutta muitakin yksityiskohtia aulaan on lisätty: 

joulukuusi_tähdet_
Vastaanottoaulan kuusi ja Lobby Barin ikkunatähdet

valokranssi_pienet kuuset_
Kranssi vastaanoton katossa ja pienet kuuset tiskin yläpuolella
kuusi_punaiset pallot
Pienet kuuset
Kahvilan puolella kylpylän joulupukki tervehtii lapsia ja lapsenmielisiä, kuusessa koristeena lumipalloja ja syötäviä karkkikeppejä. Väreinä punainen ja valkoinen. Kahvilan myyntitiskin päällä on lasiset hurrikaanit eucalyptyksen oksilla ja valoköynnöksellä ja täältäkin löytyy karkkikeppejä. 

joulupukki_joulukuusi_korokkeella
Café Roman joulupukki ja joulukuusi
karkkikeppi_lasihurrikaani_eucalyptus
Café Roman myyntitiskilläkin näkyy karkkikeppejä

Promenaden käytävä

Promenaden käytävällä ilmastointilaitteet saivat päälleen valaistun köynnöksen lumipalloilla ja hyllyn päällä on valkoiset lyhdyt valoineen. Promenaden joulukuusi toistaa valkoisen sävyjä ja tehosteena on kultaiset kartiot. 

promenade boutique_näyteikkuna
Promenaden Boutiquen joulukuusi

köynnös_lyhdyt
Promenaden käytävän ilmastointilaitteet koristeltuna

Spa & Wellness 

Spa & Wellness-osaston aulaan laitettiin joulukuusi kulta-hopea palloilla ja tiskin yläpuolella on valaistu havuköynnös samoilla palloilla. Aulassa kulkee päivittäin paljon asiakkailta, joten kulkureitit tulee pitää avoimena ja tästä syystä aulan kuusi on korkeudeltaan 170 cm ja leveydeltään melko kapea. 

Spa & Wellness aula

Viinikellari

Viinikellari sijaitsee Promenaden käytävän päässä ja viinikellarin ovelle sijoittui kuusi hopean sävyisillä lasikoristeilla. 

viinikellari_portti_kynttilät
Viinikellarin ovella

TK´s Ravintola

TK´s ravintolan joulu on maltillinen ja tunnelma luodaan paperitähtilampuilla ikkunalaudoilla ja seinän hyllyllä. Ravintola on melko ahdas, joten kuusta ei tänne tuotu. Ravintolan värimaailma on ruskea eri sävyjä, joten valkoiset paperitähdet tuovat ripauksen valoa ja raikkautta tummaan ilmeeseen. Tähdet ovat samanlaisia sekä TK´s ravintolassa että Lobby Baarissa.


TK`s Ravintolan tunnelmaa

Le Soleil

Le Soleil-ravintolan värivalaistus on lilan sävyinen ja joulukoristeetkin valittiin sopivaksi tähän värimaailmaan: ravintolan aulassa on kaksi joulukuusta valkoisen ja lilan värisillä palloilla, ravintolassa sisällä toistuu samat värit lasihurrikaaneissa. 

Le Soleil-ravintolan sisäänkäynti
Le Soleil-ravintolan hovimestarin tiskillä kukkii vihreä skimmia
Lasihurrikaanit joulupalloilla
Le Soleil-ravintolan aulan pienempi joulukuusi

Ravintolan ikkunoilla pienet paperitähdet mustien jalkalamppujen kanssa tuovat lisää valoa talven pimeyteen. 

Paperitähdet ravintolan ikkunoilla

Taustatietoja

Joulusomistus on toteutettu osin uusilla hankinnoilla, osaltaan on hyödynnetty vanhoja koristeita ja olemassa olevia varaston aarteita. Vuosien varrella koristeita on kertynyt runsaasti ja tänä vuonna somistuksen lomassa tehtiin inventaariota varastoissa ja suuri osa vanhoista koristeista päätyi roskalavalle ja kierrätykseen. Paperitähdet, lasihurrikaanit ja lyhdyt ovat tämän vuoden hankintoja, samoin pienet joulukuuset, jotka tuunattiin lumispraylla, koristeilla ja juuttikankailla. 

Somistuksesta tein alustavan suunnitelman ja loin budjettitaulukon exceliin. Suunnitelma pysyi kutakuinkin linjassaan, mutta varastosta löytyi myös paljon käyttökelpoista tavaraa ja suunnitelma muokkaantui projektin edetessä. Vanhojen koristeiden hyödyntäminen toki helpotti myös budjetissa pysymistä. Valmiit somistukset kuvasin ja tallensin ne Pinterestin sovellukseen työkaluksi ja avuksi seuraavien vuosien somistussuunnitelmia varten. 


valmistelu_taustatyö_somistus_
Behind the scenes 1

somistus_taustatyöt_
Behind the scenes 2
Somistuksia on tehnyt kaksi henkilöä ja aikaa kaikkeen menee yhteensä n. 12 päivää. Yhden joulukuusen kokoaminen ja koristelu vie aikaa n. 1,5 h. Aikaa on myös mennyt koristeiden siirtoon, varastojen siivoamiseen, materiaalien hankitaan, paperitähtilamppujen kokoamiseen (näitä meillä on tällä hetkellä kylpylässä yli 20 !) ja uusien somisteiden tuunaukseen ja omien jälkien siivoamiseen. Projekti on työläs ja etenee aukioloaikojen ja varaustilanteen mukaan, välissä on toki myös niitä myymälävuoroja, somelähettilään hommia ja koulunkäyntiä. Ja tässähän oli vain kylpylän osuus, oman postauksen saa vielä Ravintola Snickarin ja Naantalin Kaivohuoneen somistukset ja viimeiset silaukset kylpylällä.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti