maanantai 7. lokakuuta 2019

Visualisti Ranskan Rivieralla

Viimeinen kesälomaviikko

Visualistin opinnot ovat lähteneet vauhdilla käyntiin: työn ja opiskelun yhdistäminen on sujunut mainiosti: jäljellä oli vielä yksi kesälomaviikko ja olimme päättäneet lomailla Ranskan Rivieralla. Edellisestä ulkomaanmatkasta oli jo kulunut tovi ja viimeisen vuoden aikana on remontoitu lomilla ja työn ohessa omaa, tyttären ja appivanhempien asuntoa, joten tällä lomalla päätettiin nauttia hyvästä ruoasta, ihanista maisemista ja shoppailusta ja jättää ne remonttityökalut pakkiin. Suora lento Helsingistä Nizzaan kestää 3,5 tuntia ja lentoja on useita kertoja viikossa.

Visualistin silmälle ja mielelle nämä ulkomaan lomat ovat ihan täydellisiä: näyteikkunoita ja esillepanoja katsellessa aika kuuluu siivillä ja uusia ideoita tallentuu kameraan, tosin ei se aina jää pelkästään katselun asteelle...


Promenade de Anglais_Nizza_Nice_Panorama_French Riviera_
Panoraama Nizza / Ranskan Riviera
Tällä kertaa majoitumme Antibesin Vanhassa Kaupungissa ja päiväretkillä kävimme Nizzassa, Cannesissa ja Mentonissa. Junalla matkustaminen Ranskassa on edullista ja Ranskan Rivieralla on toinen toistaan upeampia pysähdyskohteita. 


Ranskan Riviera_Nice_Cannes_Menton_Visitfrance_travelpics
Ranskan Riviera

Kameraan tallentuneita näyteikkunoita ja esillepanoja

Kuvia tuli napsittua matkan varrella runsaasti ja uusia ideoita tuli tallennettua jatkojalostusta varten.

näyteikkuna_windowdisplay_boutique
Kivijalkaliikkeiden näyteikkunoita
Bathroom Design - liikkeen näyteikkunassa on esillä laaja valikoima liikkeen tuotteita. Rankempaa asennetta rauhallisen oloiseen näyteikkunaan tuo keskisormea näyttävä puutarhatonttu...Ja kyllä, kävimme liikkeen sisällä. 

Blanc du Nil - liikkeessä on myynnissä vain valkoisia vaatteita ja asusteita sekä miehille että naisille: liikkeen tyyli on harmoninen ja rauhallinen, mutta valitettavasti myös tylsä, vaikka valkoinen väri on tarkoituksellisesti tehokeino. Vaatteet ei juurikaan erotu toisistaan ja tässä liikkeessä myyjän apu on paikallaan vaatteita tutkiessa.  

Viimeisessä kuvassa on Antibesin Vanhan Kaupungin pienen vaateputiikin näyteikkuna: Liikkeen julkisivu on pastellinvärinen ja näyteikkunan asut samoin. Kristallikruunu ja valkoinen, koristeellinen pöytä tuovat ripauksen ylellisyyttä ja ulkopuolella oleva kirsikkapuu pehmentää kokonaisuutta. Tähän liikkeeseen en valitettavasti päässyt sisälle asti, omistaja oli ranskalaiseen tyyliin pitkällä lounaalla... 

miesten vaatteet_näyteikkuna_somisteet_windowdisplay_menscollection_
Miesten liikkeen näyteikkuna
Ensimmäisellä silmäyksellä ihan perusnäyteikkuna perusmallinukkeineen, mutta tarkemmin katsottuna huomaakin lattialle rytätyt sanomalehdet...ei olisi ihan heti tullut mieleen...


esillepano_myyntipöytä_kodinsisustus_display_homedecor
Sisustus- ja kodintarvikeliikkeen pyötäesillepanoja
Pöytäesillepanoissa on runsas tyyli, mutta värit  on neutraaleja. Käyttöyhteys tuotteiden välillä on selkeä. Kun tavaraa on näin paljon esillä, asiakkaalle yksittäisen tuotteen poimiminen pöydältä on vähän haastavaa. Täällä kaupassa oli alennusmyynnit ja jotain tarttui mukaan ostoskassiin. 


kävelykatu_muymucho_
Muy Mucho - liikkeen näyteikkuna on laajentunut kävelykadulle
Kun ollaan Rivieralla, jossa sadepäiviä vuodessa ei ole nimeksikään, esillepanoja näkee usein liikkeen ulkopuolella kävelykaduilla. Tämä toimii hyvin ja kun vielä hinnatkin on esillä, kynnys astua sisään on matala. Ihan houkuttelevan näköinen lepopaikka...mutta ei ehkä toimi täällä Suomen räntäsateessa.


polkupyörä_seinäesillepano_le velo de leon_antibes_old town
Liikkeen kyltin voi ripustaa tälläkin tavalla
Le Vèlo de Lèon - putiikin kyltti on ripustettu hauskalla tavalla ulkoseinään polkupyörän taakkatelineeseen. Kyltissä on liikkeen nimi ja QR-koodi, joka johtaa suoraan liikkeen FB-sivustolle. Fiksua, koska itse luulin kyseessä olevan kukkakauppa, mutta tämä olikin paperikauppa.


le marche provencal_tori_market place_antibes_ville veille
Le Marché Provencal
Kun ollaan Välimeren alueella, kaupunkien toreilla pitää ehdottamasti käydä: ihmisvilinä on melkoinen ja tunnelma on katossa, tuotteiden esillepanot ja tuoksut ovat mahtavia. Paikalliset ostavat ruoka-ainekset tuoreina suoraan toreilta: tuotteiden määrä ja valikoima on runsas ja värikylläinen ja hinnat kohdillaan. 


chezjulesantibes_restaurant_ravintola_
Ravintolaan voi houkutella asiakkaita myös tällä tavalla
Chez Jules Antibes on neljän tähden ravintola, joka tarjoilee perinteisiä ranskalaisia herkkuja ja ruoka-annoksia. Raaka-aineet on tärkeässä roolissa ja ne ovatkin näyttävästi esillä ravintolan ulkopuolella. Ravintola oli todella suosittu: sekä lounas että päivällisaikaan pöydät olivat täpötäynnä ruokailevia asiakkaita. Mietinpä vaan, kuinka moni olisi nämä vihannekset halunnut ostaa mukaansa...


kukkakauppa_flower shop
Kukkakauppa Cannesissa
Kukkakaupat Euroopassa ovat luku sinänsä: valikoima liikkeissä on valtava. Ja mikä tuoksu...täällä olisi viihtynyt pidempäänkin tutkimassa. Harmi että Suomeen asti ei näitä ihanuuksia voinut mukana tuoda. 

Vaikka lomalla oltiinkin, näyteikkunoiden tarkastelu ja valokuvaaminen oli varsin inspiroivaa ja opettavaista. Hauskoja oivalluksia ja ideoita jäi mieleen ja varmasti näistä jäi myös jotain omaan työhön ja opiskeluun. Eihän sitä turhaan sanota, että matkailu avartaa. Ja eikun seuraavaa reissua suunnittelemaan...


Sisältää kaupallisia linkkejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti