tiistai 10. syyskuuta 2019

Sinapinkeltainen Syksy

Syksyn värejä näyteikkunassa

Lea H on saksalainen yritys, joka valmistaa eurooppalaiseen makuun vaatteita 20-50 vuotiaille naisille. Merkin piirteitä ovat värikkäät printtikuviot ja laadukkaat materiaalit kohtuulliseen hintaan. Mallistosta löytyy paitoja, neuleita, mekkoja ja housuja.
Syksyn 2019 väreissä on vahvasti mukana sinapinkeltainen ja eläinkuosit.  

Mallinuket myymälän ikkunassa
Mallinuket
Myymälässämme on käytössä mallinuket, joissa ei ole päätä eikä raajoja. Torso on puisen varren päässä ja mallinuken pituutta pystyy säätämään. Tarvittaessa torson voi käyttää myös ilman vartta esimerkiksi myyntipöydällä. Nukke on suhteellisen helppo pukea, mutta vaatteiden asetteluun ei juuri vaihtelua pysty tekemään. Nuken koko on small, ja usein vaatteiden asetteluun pitää käyttää somistusneuloja. 

Vaate istuu mallinuken päällä kauniisti kun mm. vaatteen leveyttä pienentää somitusneulan avulla.
Somistusneulan käyttö
Ennen kuin uudet vaatteet asetellaan näyteikkunaan, pöytien pinnat pyyhitään, ikkunalasit pestään ja lattialta imuroidaan pölyt. Kun vaatteet ja nuket on aseteltu näyteikkunaan, hintatiedot kerätään yhteen ja ikkunaan tehdään hintalappu. Hinnat ovat samassa järjestyksessä kuin tuotteet mallinuken päällä ylhäältä alaspäin. Hintalapussa on tuotteen nimi ja hinta. Jos tuote on alennuksessa, hintalapussa tulee näkyä sekä normaali- että alennettu hinta. Hinnasto kertoo asiakkaalle myymälän hintatasosta ja parhaimmassa tapauksessa houkuttelee asiakkaan sisälle liikkeeseen. Suomessa kuluttajasuojalaki vaatii, että näyteikkunassa myytävänä olevien tuotteiden hintatiedot tulee olla näkyvillä.

Hinnasto näyteikkunassa
Hinnasto myymälän näyteikkunassa
Tämän näyteikkunan tuotteet on valikoitu värien perusteella: värit ja kuosit sopivat yhteen ja ne tukevat toisiaan. Asusteina on mm. leopardikuvioinen laukku, turkissomisteinen beige hartiahuivi ja kullanvärisiä asustekoruja.

Pääväreinä ikkunassa on sinapinkeltainen, musta ja beige.
Sinapinkeltainen syksy esillä
Näyteikkunan valaistuksena on käännettävät ja kiskoilla liukuvat led-kohdevalaisimet. Päivällä lisähaastetta tuo näyteikkunan heijastukset eli peiliefekti ja osittain ikkunan eteen tuleva lasiovi. Ledvalot kohdistetaan jokaiseen mallinukkeen ja valojen paikkaa siirretään tarvittaessa. Vaatteiden värit korostuvat ledvalojen ansiosta ja tuotteet erottuvat paremmin näyteikkunassa. 

Näyteikkunan valaistus korostaa mm. tuotteiden värejä.
Promenade Boutique
Nukkeja on pariton määrä ja ne ovat näyteikkunassa epäsymmetrisessä ryhmässä, kaksi vasemmalla, yksi oikealla ja välissä tyhjää tilaa. Katse kohdistuu keltaiseen puseroon ja muissa tuotteissa toistuu samat värit, mutta keltaista väriä näissä tuotteissa on vähemmän. Epäsymmetrinen asettelu on mielenkiintoinen ja herättää paremmin huomiota kuin symmetria. Pariton määrä mallinukkeja ja tyhjä tila keventävät yleisvaikutelmaa. 

Postaus sisältää kaupallisia linkkejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti